header 2

 

HISTORY

Al bijna "65" jaar is EIKI toonaangevend fabrikant van technisch zeer hoogwaardige grootbeeld projectieapparatuur. EIKI is in 1953 gegrond in Osaka, Japan. Nog steeds vindt daar de productie plaats. EIKI apparatuur wordt, tot en met het kleinste onderdeel, geheel in eigen huis en onder eigen - innovatieve en eigenzinnige - regie vervaardigd.

De naam EIKI is samengesteld uit twee Japanse woorden: "EI", wat "beeld" betekent en "KI" dat staat voor "machine". Deze naam bestempelt EIKI letterlijk tot de beeldmachine-company.

                                                                                                                            16mm
In de beginjaren concentreerde EIKI zich op de productie van 16 mm filmprojectoren. Daarmee vestigde de fabrikant zich een solide naam op de Japanse markt. De projector was revolutionair van opbouw: 80% van de bewegende delen waren samengebald in slechts vier modules. Het resultaat was een projector die goedkoop was om te fabriceren, niettemin aan de hoogste kwaliteitseisen voldeed, zich enorm bedrijfszeker toon de en, indien nodig, veel eenvoudiger was te repareren dan welke 16 mm projector dan ook die destijds op de markt verscheen. Deze 16 mm projector betekende ook EIKI's internationale doorbraak; het werd de best verkochte projector in zijn soort ter wereld.
 

EIKI heeft deze voorsprong niet meer uit handen gegeven. Als een van de eersten in de branche ontwikkelde EIKI draagbare overhead projectoren met lichtsterke metaaldamplampen. En in 1989 kwam EIKI als één van de eerste met een LCD videoprojector op de markt. Tot en met de dag van vandaag staat EIKI voor vooruitstrevende techniek, innovatieve oplossingen en kwaliteit die overal ter wereld als top wordt erkend. Nieuwe technieken en audio/video/data projectiesystemen zijn in constante ontwikkeling.

Zo worden de EIKI-apparaten voortdurend compacter, lichter en gebruikersvriendelijker, terwijl beeldkwaliteit plus kleur- en lichtintensiteit aan steeds hogere eisen voldoen. Prijstechnisch biedt EIKI altijd wat de gebruiker vraagt: value (plus extra) tor money. EIKI was, is en committeert zichzelf in de toekomst te zijn: GROOT in grootbeeld.


EIKI beschikt over een wereldwijd netwerk, met eigen vestigingen in de o.m. de Verenigde Staten, Canada en Duitsland. Service en after-sales faciliteiten staan bij EIKI, en haar distributeurs, zonder uitzondering op een hoog peil. Sinds het verschijnen op de Nederlandse markt, in 1961, wordt EIKI vertegenwoordigd door B.V. Avim te Zoetermeer.